Tajine

Tajine este o mancare specific marocana, alaturi de cous-cous si alte bunatati de-ale lor. Oala in care se pregateste poarta chiar numele mancarii si are o forma conica ce permite caldurii sa circule prin vas si care da o savoare absolut deosebita (bineinteles alaturi de nelipsitele condimente, din nou, specifice zonei).

Noi am avut ocazia de a manca un tajine chiar la mama lui acasa in Maroc si tot acolo un berber ne-a aratat pas cu pas de ce ai nevoie si cum se face.



Sunt necesare urmatoarele:

-4-5 morcovi
-1 piept de pui
-1 ceapa mare
-4 cartofi
-2 rosii
-o cutie mica de mazare
-300 ml de bulion
-condimente (noi le-am am avut aduse chiar din Maroc dar se pot pune urmatorele: sare si piper, chimion praf, sofran, coriandru, ienibahar, un pic de scortisoara, piper de cayenne, ghimbir, piper alb)
Optional se mai poate pune un ardei


<----vasul tajine.

Se taie ceapa pestisori si se aseaza pe fundul vasului dupa care taiem pieptul de pui bucatele si il asezam doar in mijlocul patului de ceapa, chiar daca suprapunem bucatile de carne




Curatam morcovii si ii taiem in patru pe lungime dupa care indepartam miezul (am aflat de la berberul marocan ca mijlocul este putin amarui si ia din dulceata morcovului). Dupa ce am efectuat operatiunile asezam morcovii ca niste raze de soare peste carne.
Cartofii se curata de coaja, se taie in patru iar daca sunt mai mari se taie astfel incat sa fie toti cam de aceeasi dimensiune si se aseaza si ei ca niste raze de soare alternand cu morcovii.



Rosiile se taie felii si se aseaza peste cartofi (o felie in mojloc iar restul de jur imprejurul ei)

Se amesteca toate condimentele cu bulionul si se toarna peste mancare.

Vasul se acopera cu capacul si se pune pe aragaz la foc mic timp de aproximativ o ora.

Cand mancarea este aproape gata se pune mazarea peste si se mai lasa pe foc aproximativ 15 minute.

Contact

Pentru torturi la comanda :
0769 280 509

Torturi si prajituri

Flori cu stil

Foto-video

Persoane interesate