Peste cu cartofi natur si sos de iaurt

Mancarea asta e foarte simplu de facut. Combinatia de arome insa, e dementiala, deci poate fi o idee pentru un pranz sau o cina, cand nu ai chef sa stai mult prin bucatarie sa gatesti chestii complicate.
Avem nevoie de urmatoarele:
- aprox. 600 grame file de salau de Nil(se poate folosi orice alt peste; noi faceam cu rechin, dar e mult mai bun cu salau, chiar daca e putin mai scump)
- cartofi curatati si taiati cubulete
- 1 iaurt
- 3-4 linguri faina
- 1 lamaie
- condimente pentru peste
- "Let's dip verdeata" (condimente pentru sosuri din iaurt; cred ca sunt de la Fuchs)
- verdeturi uscate (patrunjel, leustean, marar, etc)


Punem cartofii la fiert in apa cu sare.
Pregatim mai intai sosul din iaurt si verdeturi + plicul de "Let's dip verdeata" si il dam la frigider pana in momentul servirii, ca sa se intrepatrunda aromele.



Taiem pestele bucati si il dam prin faina si le prajim in ulei incins, la foc mediu, pana capata o culoare aurie. Cand sunt gata,le scoatem si le punem pe o hartie absorbanta.


Scurgem cartofii fierti de apa, ii punem in farfurie si presaram putina verdeata peste ei.
Peste pestele prajit se stoarcea zeama de lamaie.
Se serveste cu sosul de iaurt, pe care il turnam peste cartofii natur.



Simplu si absolut delicios!

Amandine

Daca ar fi sa mergem la cofetarie, amandinele ar fi prima (sau poate a 2-a) alegere. Deci...ne plac foarte mult! Si pentru ca am gasit reteta asta pe net, am zis sa incerc si eu sa fac acasa (desi nu ma asteptam la prea multe).

Si...surpriza! Rezultatul e foarte asemanator cu amandinele de la cofe.


Pentru blat avem nevoie de :
- 6 oua
- 200 gr zahar
- 30 ml apa
- 30 ml ulei
- 20 gr cacao
- 8 linguri faina

Se separa albusurile de galbenusuri si albusurile se bat spuma tare. E important ca albusurile sa fie batute tare, ca sa creasca blatul la copt.

Frecam galbenusurile cu uleiul.

La albusuri incorporam si zaharul, galbenusurile cu uleiul si apa(se amesteca cu mixerul la viteza mica).

Se amesteca cacaoa cu faina si se adauga in compozitie, amestecand cu o lingura(nu cu mixerul) de sus in jos.

Tapetam o tava cu unt, faina si apoi hartie de copt.

Adaugam compozitia in tava si nivelam cu o lingura.

Dam la cuptorul preincalzit cam 25 de minute, la foc mediu.

Intre imp pregatim siropul din :

-300 ml apa

-2 plicuri capucino(cu rom de preferinta)

-200 gr zahar

-1 esenta de rom

Punem toate ingredientele intr-o oala mai mica si punem pe foc. Dupa ce incepe sa fiarba mai lasam 2 minute, luam siropul de pe foc si il lasam la racit.

Crema:

-3 galbenusuri

-150 gr zahar pudra

-1 pachet margarina (de 250 de grame-lasata cu cateva ore inainte la temperatura camerei)

-3 linguri cacao

Mixam margarina la viteza mare aprox. 5 minute. Adaugam zaharul pudra, galbenusurile si cacaoa si mai mixam pana se topeste zaharul.

Trecem acum la asamblare.

Blatul il taiem in 2 jumatati.

Luam primul blat,il insiropam bine, adaugam crema, nivelam, iar apoi punem si cel de-al doilea blat si il insiropam bine si pe acesta.
Dam prajitura la frigider cam 1 ora, pana crema se intareste si apoi o taiem bucati (mie mi-au iesit 15 amandine, dar o puteti portiona cat de mic sau de mare vreti)



Deasupra am pus un plic de glazura „Decor”, de la Dr. Oetker, pe care o preparam conform intructiunilor de pe plic.
Turnam pe fiecare bucata glazura, astfel incat sa curga si pe margini (ca sa arate ca alea de la cofe :D ) si peste un „mot” de frisca.


Rulada din carne de pui

Reteta asta e din inspiratie proprie, prin urmare cantitatile pot varia in functie de preferinte.

Ingrediente:

-500 gr piept de pui macinat

-1 ou

-o ceapa

-100 gr smantana

-150 gr cascaval

-branza topita cu sunca (un sfert de tub sau 2 triunghiuri)

-1 ardei rosu mic

-3 felii de sunca de praga

-optional putin ardei iute (nu unul intreg)

In carnea tocata de pui se adauga oul si ceapa taiata marunt. Se intinde o foaie groasa cam de 1 cm pe o folie de aluminiu.

Se rade cascavalul, sunca se taie cubulete, ardeiul la fel si se amesteca. La aceasta compozitie se mai adauga smanatana, branza topita, sare, vegeta si piper.

Se toarna compozitia peste carne, intinzandu-se uniform pe toata suprafata ei.

Se ruleaza usor cu ajutorul foliei de aluminiu.

Se pune intr-o tava (cu tot cu folie) si se lasa la cuptor cam 30 min.

Se poate servi ca aperitiv(rece) sau cu diferite garnituri.

Contact

Pentru torturi la comanda :
0769 280 509

Torturi si prajituri

Flori cu stil

Foto-video

Persoane interesate






Toate retetele sunt pe Petitchef