Chocolate Chip and Walnuts Muffins


Well, de acum incolo, probabil o sa fac muffinshi la greu. Ieri am facut niste achizitii de capatai, deci here I come. Cea mai importanta dintre ele e "Muffin Bible", luata de la Carturesti(ultima bucata :P), pe care pusesem noi ochii de ceva vreme. Ideea e ca ieri am fost sa o luam din mall si...nu mai era. Telefoane la Carturesti-ul din Unirii, agitatie mare...bine ca am mai gasit-o totusi acolo. Oricum, cartea face toti banii!


Am mai achizitionat apoi o tava speciala pentru muffins, din silicon, cu 12 forme (eu aveam doar una cu 6 si era destul de stresant sa pun la copt doar cate 6 bucati). Si nu in ultimul rand, un set de masurat in "cups" si "spoons", pe care il cautam de ceva vreme si l-am gasit...nu, nu la noi in Romania, evident, ci in Ungaria, la Szeged, mai exact la Tesco.
Acesea fiind spuse, sa trecem la treaba. Evident ca reteta e din "Muffin Bible" :D Reteta era in cups, dar le-am si cantarit pentru cei care nu au cu ce masura in "cups".
Avem nevoie de:
- 2 cups(250 gr) faina
- 1/3 cup(57 gr) zahar brun
- 1/3 cup(70 gr) zahar normal
- 2 lingurite praf de copt(1 plic)
- 1/2 lingurita sare
- 2/3 cup(150 ml) lapte
- 2 oua
- 125 gr unt
- 1 plic esenta de vanilie "finesse" de la Dr. Oetker
- 100 gr ciocolata taiata cubulete(chocolate chip)
- 1/2 cup(50 gr) nuca macinata


Topim untul si il lasam la racit.


Intr-un bol amestecam faina, zaharul (brun si alb), praful de copt si sarea. In altul amestecam ouale batute cu laptele, untul topit si esenta de vanilie.



Facem o gaura in mijlocul ingrdientelor solide si turnam compozitia lichida. Amestecam doar pana sunt incorporate (nu mai mult!). Adaugam ciocolata si nucile si mai amestecam putin, pana le incorporam si pe ele.



Punem in fiecare forma cate o hartiuta speciala de muffins si turnam compzitia in ele pana sunt aproape pline.


Coacem la foc mediu aprox 20 de minute.



Cheesecake cu ciocolata



CHEESECAKE!!! Nu cred ca mai are nevoie de vreo introducere, dar mentionez ca americanii sunt cei mai mari fani cheesecake. E clar insa, ca a inceput sa cucereasca tot mai multe teritorii. Si ca sa se inteleaga foarte bine cat e de valoroasa si apreciata, trebuie neaparat vizionat episodul asta din "2 Stupid Dogs" :D Stiu ei ce stiu, cheesecake ruuulz!!
Exista o multitudine de variante: cu ciocolata, cu fructe, cu frisca. Reteta asta eu am luat-o din Good Food si am modificat-o putin, ca sa iasa chocolate cheesecake, dom'le, ca si in "2 Stupid Dogs" :)


Ne trebuiesc:
- 250 gr biscuiti digestivi
- 100 gr unt
- 600 gr crema de branza (gen Philadelphia; eu am avut Exquisa, ideea e sa scrie pe ea soft cheese) - alegeti o crema de branza de calitate, chiar daca e mai scumpa merita!
- 200 ml smantana dulce pentru frisca
- 100 gr zahar pudra(daca va place mai dulce, mai puteti pune)
- 3 pliculete zahar vanilat
- 1 plic si jumatate gelatina
- 100 gr ciocolata + 4 linguri frisca lichida
- fructe pentru decor (eu am pus struguri taiati in jumatate. In poza apare si un borcan de gem de piersici cu care intentionam la inceput sa fac un jeleu, dar am renuntat)


Zdrobim biscuitii in robot sau daca nu aveti robot, puneti biscuitii intr-o punga si ii zdrobiti cu sucitorul.


Topim untul. Punem biscuitii intr-un bol si turnam untul peste ei.


Amestecam pana cand biscutii sunt acoperiti integral.


Tapetam o tava rotunda cu pereti detasabili(diametrul de 24 de cm) cu hartie de copt. Rasturnam biscuitii in forma si apasam deasupra cu putere pentru a obtine un strat uniform. Eu am facut operatiunea asta cu mana. Lasam la frigider o ora ca sa se intareasca.


Se aseaza intr-un bol branza, zaharul pudra, zahar vanilat si se bat cu mixerul pana la omogenizare. Gustati si mai adaugati zahar daca nu e destul de dulce pentru gustul vostru. Adaugam si smanatana si se amesteca in continuare cateva minute.


Dizolvam gelatina in jumatate de pahar de apa, lasam cateva minute si apoi punem pe bain-marie pana se dizolva (atentie, sa nu fiarba fiindca isi pierde proprietatile). O adaugam in compozitia de branza. O sa rezulte un amestec aproape lichid, pe care il turnam in tava, peste blatul de biscuiti. Lasam la frigider cel putin 6 ore sau peste noapte. Scoatem apoi peretii formei.




Preparam glazura. Topim ciocolata cu frisca lichida pe bain-marie si o turnam peste prajitura.



Decoram dupa preferinte sau lasam asa simplu. DELICIOUS!!




Ciorba de perisoare


Nu cred ca exista roman care sa nu fi mancat macar o data ciorba de perisoare. Ce-i drept, in opinia mea, e una dintre cele mai bune ciorbe. Exista o gramada de retete, evident. Eu asta o stiu de la mama si mi se pare una dintre cele mai bune pe care le-am mancat.
Avem deci nevoie de:
- 500 gr carne tocata
- 2 morcovi
- 2 patrunjei (radacina)
- o gulie
- 3 cepe (2 pentru ciorba si una pentru perisoare)
- un sfert de telina
- un ardei
- un pastarnac mic
- un ou
- 2 linguri de orez
- 2 linguri leustean uscat (daca aveti proaspat e si mai bine)
- jumatate plic bors magic


Taiem ceapa si ardeiul marunt si restul legumelor le dam pe razatoare ("tehnica" asta o folosea mama cand eu am inceput sa aleg legumele din ciorba, daca va plac mai mari, le puteti taia si pe ele cubulete)


In 5 linguri de ulei calim ceapa si ardeiul aproximativ 3-4 minute, adaugam si restul legumelor,mai calim un minut, adaugam jumatate de cana de apa si le mai lasam la inabusit cateva minute.


Adaugam 3 - 3,5 litri de apa si lasam sa fiarba la foc mic.


Ne ocupam de perisoare. Tocam marunt ceapa. Amestecam carnea tocata cu oul, ceapa si orezul. Asezonam cu sare si piper si amestecam pana se omogenizeaza. Formam bilute de marimea unei nuci si le punem in ciorba. Lasam sa fiarba la foc mic 1 ora - 1 ora si jumatate.



Cand e aproape gata, adaugam leusteanul. La sfarsit punem si borsul, sare, vegeta si piper si mai dam cateva clocote. Se serveste cu smantana.



Contact

Pentru torturi la comanda :
0769 280 509

Torturi si prajituri

Flori cu stil

Foto-video

Persoane interesate






Toate retetele sunt pe Petitchef