Pui Maryland - A la Jamie Oliver


"Maryland chicken" e un fel de mancare specific statului american Maryland (doh!). Reteta originala se face cu pui prajit, din cate am citit si fiecare familie are propriul stil de Maryland chicken. Reteta asta apartine lui Jamie Oliver si chiar daca nu arata asa de apetisant (ce-i drept era si tarziu si eu nu aveam chef de poze artistice) e foarte, foarte bun. O sa scriu cantitatile si reteta originala si in paralel modificarile facute de mine.
Avem nevoie de:
- 4 piepti de pui (eu am folosit aproape 2)
- 1 conserva de porumb
- o conserva fasole boabe (butter beans in reteta originala, eu am avut de la Bonduelle- Peruana, cu ceva sos picant)
- 2 banane(eu am pus 1 si jumatate)
- 1 pahar vin alb
- 300 ml smantana
- 55 gr unt
- 12 fasii de bacon
- menta proaspata (de unde sa gasesc menta proaspata acum? am pus pus uscata)


Eu trebuie sa spun ca din graba, am taiat pieptul de pui bucati, ideea e ca trebuia sa il las intreg. Voi asa sa faceti. Zdrobim bananele, condimentam carnea apoi facem un buzunar pieptilor de pui si ii umplem cu bananele zdrobite. Eu le-am amestecat.


Jumatate din cantitatea de fasole o zdrobiti si pe ea cu furculita.



Ungem o tava de yena cu unt, asezam porumbul, apoi fasolea zdrobita, bucatile de pui, fasolea boabe ramasa. Turnam smantana si din loc in loc asezam bucatele de unt. Turnam vinul, presaram menta si la sfarsit asezam si bucatile de bacon.





Dam la cuptorul incalzit si lasam pana se rumeneste bine deasupra.



Tort pentru Alina


Azi e ziua Alinei! So... LA MULTI ANI FERICITI, Alina! A fost tort de fructe(am pus visine, capsuni si ananas), dar cu blat de cioco si sarbatoritei i-a placut :)
La decor am avut mana libera, conditia era sa fie in culori calde. Am mai zis ca mie nu prea imi plac florile pe torturi. Ma refer la traditionalii trandafiri, in schimb imi plac la nebunie chestiile gen floral brush. Mi se par asa elegante si clasy si stylish... Asa ca inspirandu-ma dupa un floral brush am ajuns la decorul asta.
Am fost multumita de ce a iesit desi se putea si mai bine(ma refer la detalii aici, care nu se vad in poza).



Tort Canon


A fost ziua lu' Darius, unul dintre prietenii nostrii cei mai buni. Care e fotograf. Deci trebuia sa fie ceva photo related. Initial am zis ca e imposibil sa fac un aparat foto, dar cum eu incerc mai intai aproape toate kestiile ce urmeaza sa le fac in plastelina, mi-am luat bilutza de plastelina si am inceput sa modelez. Well, am descoperit ca ori nu e deloc greu ori sunt eu foooaaarte talentata :P
Cum a 2-a varianta era clar ca pica din start, am ajuns la concluzia ca nu e asa greu sa modelezi un aparat foto. Evident, planul era sa il fac cu detalii, butoane si alte smecherii, doar ca socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ...
Am facut aparatul foto propriu zis din pasta de lapte praf si am zis ca doar il imbrac in pasta marshmallow. Well, marshmallow l-am topit la microunde (kestie pe care nu o mai fac ever, bain-marie-ul e sfant!!!) si banuiesc eu ca l-am tinut prea mult si s-a distrus gelatina. Cert e ca am obtinut o pasta destul de casanta cu care am lucrat mai greu un pic.


Anyway, am reusit pana la urma, arata cute chiar daca eu aveam in cap o kestie mult mai faina. El e sarbatoritul, lui i-a placut deci scopul a fost atins :D
Ce face Darius puteti vedea pe 13th.ro si puteti apela cu incredere in caz ca aveti nevoie de poze. Nu zic asta fiindca e prietenul nostru, dar chiar face treaba buna! Trust me!


Compozitia tortului a fost asa: Blat de cioco cu nuca, mousse de ciocolata amaruie si mousse de capsuni cu bucati de capsuni prin ea. Poate fiindca sunt fan cioco-fructe, dar mie mi-a placut foarte mult. Si celorlalti, sunt convinsa :P


Ciocolata de casa (Baton)



Nu stiu voi cum ii ziceti, dar eu de cand sunt mica stiu desertul asta sub denumirea de "baton", desi in cartile de bucate apare ca si ciocolata de casa. Reteta asta e reteta de baton cu care am crescut, asta o facea mama si asta o fac si eu acum, avand in vedere ca am mostenit cartea de bucate, care poate intra cu succes la categoria antichitati :D
E a 2-a oara cand fac baton. Prima oara am facut alb cu o reteta luata de undeva de pe net, dar atunci am pus un pic de esenta de lamaie si nu ne-a placut ca nu avea gustul ala de lapte praf (care mie personal imi place la nebunie).
Asta de cioco a iesit foarte, foarte bun desi mi s-a parut un pic cam multa cacao. Dar am trecut repede peste asta :P Avem nevoie de:
- 250 gr lapte praf
- 500 gr zahar
- 200 gr unt
- 100 gr cacao(mi s-a parut cam mult, data viitoare o sa pun vreo 70-80)
- 150 ml apa
- 200 g alune intregi sau pisate(eu am pus 80, ca doar atat avea punga, dar puteti face si fara)


Se face un sirop din apa si zahar si se lasa sa se dizolve zaharul. Amestecam laptele praf cu cacaoa. Batem untul spuma, apoi adaugam amestecul de lapte praf si cacao si mai batem pana se omogenizeaza. Iasa un fel de pasta mai tare.




Punem siropul din apa si zahar pe foc iute si lasam cateva minute, pana se leaga ca un sirop de dulceata si are o consistenta lipicioasa, asa ca mierea. Il lasam un pic sa se raceasca apoi il amestecam cu pasta de unt si lapte praf. Adaugam si alunele si omogenizam.




Turnam in forme. Eu am pus in forme de silicon sa nu ma mai complic cu folii de plastic si alte alea, dar daca nu aveti puteti pune intr-o tava tapetata cu folie transparenta.



Lasam cateva ore sa se intareasca, portionam si mancam cu pofta :D






Tort cu flori


Eu nu sunt (sau nu am fost) fana torturi cu trandafiri si flori. Am facut si eu unul pentru o tanti, o vecina a parintilor mei si am facut o floricica si niste trandafiri. Sincer,mi-a placut :D. Si am ajuns la concluzia ca puse cu moderatie si bun gust, florile pot arata chiar frumos pe torturi.
Pe margine se vrea a fi o tentativa de "cos" din frisca, pe care din pacate am batut-o un pic cam tare. Florile si frunzele le-am facut din fondant marshmallow. Pe viitor o sa folosesc pasta de lapte praf pentru decoratii din astea mai finute.

Special Guest : Tata - Paella de marisco


Ne-am gandit ca ar fi fain sa facem o rubrica speciala cu special guests. In cadrul careia o sa avem invitati de tot felul : prieteni, rude sau chiar oameni pe care ii intalnim pe unde umblam si reusim sa ii surprindem facand de mancare.
Primul "invitat" e tatal meu. Cu ani in urma, tata a luat drumul strainatatii, la fel ca multi alti romani care voiau sa castige niste bani in plus. A fost mai intai in Germania, apoi in Spania. De voie, de nevoie, a trebuit sa invete sa isi faca singur de mancare. Din Spania a venit cu o destul de vasta experienta culinara, sa zic asa. Mancarea lor traditionala e, se stie, paella. Sunt evident o multime de retete, se poate face cu fructe de mare, carne de pui etc.
De Craciun, tata s-a oferit sa ne faca paella cu fructe de mare (marisco), ca sa fie mai deosebit. Desi evident ca erau si sarmale, friptura, ciorba dar de alea nu s-a atins nimeni :D
Mai intai faceti cunostiinta cu bucatarul :


Si acum sa ne apucam de treaba. Cantitatile sunt aproximative, ai mei nu au cantar, ca le-as fi canarit. Avem nevoie de:
- 150 gr creveti decorticati(astia stiu cat au ca erau in punga)
- 2 maini de midii
- o mana inele de calamar
- o ceapa
- un morcov
- 2 maini de orez cu bob lung
- 3-4 catei de usturoi
- sofran (tata a folosit cub, pe care l-am adus noi din Maroc :D )
- sare, piper, vegeta
- cateva linguri ulei de masline


Tocam ceapa si morcovul si le punem la calit in 3-4 linguri de ulei de masline. Punem si cateii de usturoi intregi. Adaugam crevetii si calamarul si mai prajim cateva minute. Adaugam si orezul, amestecam de cateva ori in cratita si adaugam apa cat sa acopere totul.


Adaugam si scoicile, condimentam, punem sofranul si lasam sa fiarba pana scade apa. Un lucru foarte important e ca NU trebuie amestecat deloc in paella pana e gata.



Intre timp facem sosul asa : Pisam 4-5 catei de usturoi, punem vegeta si cateva picaturi de ulei (de susan in cazul asta) si amestecam bine. Adaugam 2-3 linguri de iaurt si 3 linguri de smantana.




Servim paella cu sosul de usturoi.
Zice tata ca de obicei se pun fasii lungi de ardei peste paella, dar el nu a avut.
Nu stiu daca asa se face paella in mod traditional, asa a invatat tata sa faca in Spania. Oricum, e nebunie, pe cuvant!



Contact

Pentru torturi la comanda :
0769 280 509

Torturi si prajituri

Flori cu stil

Foto-video

Persoane interesate






Toate retetele sunt pe Petitchef