Tarta cu spanac si telemea


Am lipsit cateva zile, am fost plecati in Germania. Nu a fost o excursie de fun, ci de nevoie, deci am ajuns acasa rupti de oboseala dupa vreo 2500 de km de condus, cu doar cateva ore de pauza. Razvi a condus majoritatea drumului, eu doar cand el chiar nu mai putea. Somn...nu mai zic. Oricum, am reusit sa mergem si la cumparaturi putin, am cumparat multe chestii si din nou am regretat ca stam in Romania... Am gasit lucruri incredibil de ieftine si calitative, diversitate mare (si am fost intr-un supermarket destul de micutz dintr-un orasel). Well, asta e. Ne conformam, ca n-avem ce face si speram la mai bine.
Si sa va povestesc de tarta acum.
Pana sa incep sa gatesc, nu imi placea spanacul. Nu mancam deloc, exceptie facand datile cand mama imi spunea ca daca mananc, o sa fiu rosie in obraji! Evident, asta se intampla la doar cativa ani, ulterior am descoperit ca exista blush, nu trebuie neaparat sa mananc spanac :P
Dar avand in vedere ca lui Razvi ii place, am gatit si spanac. Am descoperit intre timp si eu ca e chiar bun :P
Si fiindca in piete a aparut spanacul proaspat, am facut tarta asta. Reteta am luat-o dintr-o revista. Nu mai stiu din care, ca am cu sutele :D


Avem nevoie de:
- o foaie de aluat foietaj (eu folosesc doar Bella si sunt foarte incantata. Are gust foarte bun, creste frumos intotdeauna. Imi place de numa'!)
- 400 gr spanac
- 250 gr telemea
- 1 ceapa
- 3 oua
- 100 gr smantana
- 2 lingurite amidon
- sare, piper (daca e branza destul de sarata, nu mai e nevoie de sare)

Se curata spanacul, se spala si se opareste putin. Se lasa sa se scurga, se stoarce, apoi se toaca. Nu chiar asa marunt ca si pentru piure,mai grosier. Se toaca ceapa si se caleste in cateva linguri de ulei. Se adauga si spanacul si se calesc impreuna putin.


Se amesteca ouale batute cu branza rasa, smantana si amidonul. Jumatate din compozitie se amesteca cu spanacul si ceapa.
Foietajul se pune intr-o tava de tarta sau de tort (eu am pus in tava de tort cu diametrul de 26 cm.) Se toarna compozitia cu spanac, si peste turnam si compozitia simpla de oua, branza si smantana.



Dam la cuptorul incins la 200 de grade pana se rumeneste frumos foietajul.


Noi am servit cu o salata asortata. A fost o cina foarte, foarte buna!



Supa-crema de mazare uscata



Asta e prima supa-crema pe care am facut-o. Si ne-a placut :) Unde mai pui ca se face foarte usor, conditia e sa ai un robot sau un blender.

Eu am pus asa, dar puteti sa improvizati, dupa propriul gust :
- un pachet de mazare uscata. Nu mai stiu cate grame avea, cred ca 500.
- 1 morcov
- 1 patrunjel
- 1 ceapa
- o bucatica de telina
- chimion macinat
- paine pentru crutoane
- ulei de masline

Mazarea o lasam la inmuiat in apa rece cu o seara inainte.


Restul legumelor le taiem cubulete si le calim in putin ulei.


Adaugam si mazarea si acoperim cu apa. Lasam la fiert 20 de minute.


Crutoanele le facemin felul urmator : taiem cateva felii de paine cubulete, le asezam intr-o tava teflonata si le stropim cu ulei de masline si deasupra presaram chimion.


Le dam la cuptorul incins la 180 de grade pentru aprox 15 minute.



Pentru supa,stoarcem legumele de zeama, dar zeama o pastram. Punem legumele in blender, le mixam si adaugam treptat din zeama pastrata separat, pana ajungem la consistenta dorita. Condimentam cu sare, piper si chimion macinat.



Servim cu crutoane.


Pofta buna! ;)

Contact

Pentru torturi la comanda :
0769 280 509

Torturi si prajituri

Flori cu stil

Foto-video

Persoane interesate






Toate retetele sunt pe Petitchef