Fondant Marshmallow
De cand am postat primul tort acoperit cu fondantul marshmallow, am promis ca o sa pun si reteta. Am reusit in sfarsit sa fac si poze. Marshmallow am gasit la Kaufland si la Metro. Probabil sunt si prin alte parti. Problema e ca nu am gasit niciunde albe... La Kaufland o sa gasiti cu mai multe arome, eu iau tot timpul de lamaie, fiindca sunt cele mai putin colorate si iese un verde pal, in care pot pune coloranti alimentari si culorile ies aproape ca si pe alb.
Avem nevoie de:
- 200 gr marshmallow
- 4-5 linguri de apa
- zahar pudra cat cuprinde (mie mi-a intrat la 200 gr marshmallow- 800 gr zahar). Inca o precizare: zaharul trebuie sa fie foarte, foarte fin, deci recomand sa il cumparati si nu sa il faceti in casa. Si luati zahar pudra "Margaritar". Pentru altul nu garantez reusita. Zic asta fiindca prima oara am facut cu un zahar pudra no name (care numai pudra nu era...) si se simtea efectiv zaharul, nu a iesit ca o plastelina.
So, sa trecem la treaba.
Punem intr-o oala marshmallow impreuna cu 4-5 linguri de apa si le punem la topit pe baie de abur. Merge si in cuptorul cu microunde, eu nu am, deci le topesc pe bain-marie.
Cand sunt complet topite, luam oala de pe abur si punem o lingura de ulei. Apoi incepem sa punem putin cate putin zaharul. Amestecam cu o lingura.
Cand am pus atat zahar, incat nu mai putem amesteca cu lingura, il turnam pe o suprafata pe care am pus zahar pudra din belsug, ca sa nu se lipeasca.
Din cand in cand ne mai ungem mainile cu ulei si continuam sa framantam pana obtinem o pasta de consistenta plastelinei. O invelim bine ori in folie alimentara ori o punem intr-o punga pe care o inchidem bine. Lasam sa se odihneasca in frigider macar 2 ore (puteti lasa de pe o zi pe alta)
.O scoatem cu cateva ore inainte de a imbraca tortul, pasta trebuie sa fie la temperatura camerei.
19:42
|
Etichete:
Torturi
|
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Contact
Pentru torturi la comanda :
0769 280 509
20 comentarii:
wow..am sa incerc si eu sa fac asa!!!
Buna! Eu sunt o mare fana de a ta si iti admir de fiecare data creatiile. Sunt minunate!
Am incercat si eu in week-end sa fac acest fondant, dar spune-mi te rog, cum sa fac sa nu se mai lipeasaca de masa cand o intind? Ori mi se lipeste, ori mi se crapa...
Mersi anticipat!
Buna, RozBonbon! :) Ca sa nu se mai lipeasca de masa, unge-o cu ulei. Eu asa fac de fiecare data. Si daca se crapa, baga-l cateva secunde(vreo 5-10) la microunde si apoi framanta-l. Eu zic ca depinde si de calitatea marshmallow-ului, dar incearca asa.
Sper ca ti-am fost de ajutor :)
Alexandra , iti multumesc foarte mult de sfaturi. Exact asa voi face pe viitor daca intampin aceste problemute.
Iti doresc o zi frumoasa!
hey
e super site-ul acesta al vostru...........a ajuns si pina in anglia la mine si am incercat si eu vreo 2 retete de praji.... la indemina ficaruia;
am si eu o intrebare: dupa ce scoti de la frigider acest fondant de marshmallow cum si cu ce il intinzi pe tort????????
sa fiti binecuvintati
multumesc
Hello!
Ma bucur ca iti e de ajutor blogul :)
Pai fondantul va fi cam ca un aluat, deci il vei intinde cu sucitorul si apoi foaia o pui pe tort si o aranjezi.
Sper ca am fost destul de explicita :)
buna am si eu o intrebare sper sa nu deranjez spunemi te rog inainte sa pun fondantul pe tort ce trebuie pus sa nu se topeasca
a iesit super dar la ce raion sa caut marshmallow ?? si nce tb pun intre blat si fondant??? mersi mult si succes in continuare
Buna! Am pregatit si eu ieri pt. prima data 2 torturi cu fondant, cu ocazia implinirii a 3 anisori a baietelului meu. Unul cu inimioare,celalalt cu Winnie Pooh, pt gradinita. M-am cam chinuit cu Winnie, a fost cam greu sa ridic fondantul cu fatza lui Winnie fara sa se deterioreze. Intr-un final am reusit, pt prima incercare a iesit destul de frumos. Tu cum faci cand faci desene pe un fundal? Decupezi forma tot pe masa? M-as bucura pt un raspuns. Multumesc. goldy645
buna!as vrea sa fac si eu un tort invelit in fondant si am zis intai sa incerc sa fac o cantitate mica.insa mi-a iesit ff tare,greu de intins si abia am reusit sa tai o fasie cu cutitul.dc ore?am facut din vreo 3 bomboane,dar nu am pus apa.din cauza asta sa fie?
buna am si eu o intrebare daca se poate ce e de fapt acest marshmallow pt ca sincer nu a mai auzit niciodata de el si de unde fac rost de el? va's ramane indatorata daca mi-ati putea raspunde.va multumesc anticipat.
Sunteti foarte talentati! Felicitari! Pentru mine acest fondant e o mare provocare, pe care sper sa o abordez cat de curand....am doar o intrebare: ce fel de coloranti folositi si de unde ii cumparati? daca sunt lichizi, nu strica textura fondantului? merci!
as vrea sa ma ajute cineva. eu stau in spania si aici nu gasesc marshmallow. daca stie cineva reteta cu albus de ou si cu migdale si zahar si lapte praf , cred ca astea sunt ingredientele dar nu stiu cum sa il fac. mersi
buna ,nu am incercat inca aceasta varianta ,dar azi e ocazia ,pt a pune in aplicare acest procedeu ,sper sa -mi reuseasca ,,azi implinesc 40 de ani
recunosc ca imi este putin teama ,dar asta este ,reusesc ,e bine ,daca nu ,cu alta ocazie
Daca pun un tort cu fondant marshmallow la frigider, exista riscul ca fondantul sa se deterioreze, sa se crape? Mi-ar fi foarte utila o mana de ajutor. Multumesc anticipat! :D
dupa ce imbrac tortul in fondant il pot pune la frigider?si imi ajung 200 gr de fondant marshmallow sa imbrac un tort?
200 g de fondant nu o sa ajunga, doar daca ai ceva mic mic, ca o prajitura. Ca sa poti aranja frumos fondantul pe tort trebuie intins mai mare cu vreo 7-10 cm decat lungimea tortului (diametrul + 2 inaltimi). Eu de exemple pentru un tort cu diametrul de 28 cm rulez 1 kg de fondant.
se gaste in ldl am trait si eu 2 ani
Am incercat sa fac si eu asa ceva manual dar e destul de greu. Eu le cumpar direct dar stiu ca nu e acelasi lucru.
Trimiteți un comentariu