Cheesecake cu ricotta si cioco alba



Nu am mai facut de mult cheesecake. De fapt, aproape uitasem cat e de buuuunn!!! Si pentru ca intr-o zi, m-am trezit ca eu sunt singura din familie care e disponibila sa mearga la sat (undeva la 13 km de Timisoara), am zis ca o sa si gatesc in timpul ce o sa imi ramana liber. Adevaratul motiv pentru care trebuia sa merg erau...puii!! Da, mama a pus o closca. Si cum ai mei nu erau acasa, iar Razvi era si el la lucru eu trebuia sa merg sa fiu moasa. Chestie de care imi era teribil de frica, avand in vedere ca eu nu am mai pus mana pe o closca ever!!! Dar stiam ca nu sunt foarte prietenoase...
In fine, mi-am luat inima in dinti, m-am urcat in masina si am plecat spre Sanmihai. Aventura cu puii si niste poze as putea pune intr-o alta postare, aici o sa va povestesc despre cheesecake. Si despre marea bucurie ca in bucataria mamei aveam lumina naturala pentru poze :D.
Reteta e din GoodFood din martie, care mie personal mi s-a parut cel mai reusit numar de pana acum.
Avem nevoie de:
Pt blat:
- 100 gr unt topit
- 250 gr biscuiti digestivi(eu am folosit ceva biscuiti cu fulgi de ovaz si fulgi de ciocolata, cumparati de la Kaufland, la kg)

Pt crema:
- 500 gr ricotta
- 200 gr ciocolata alba
- 6 linguri de lapte
- 2 plicuri gelatina
- 300 ml frisca lichida
- 50 gr zahar pudra
- 2 oua mari, cu albusurile separate de galbenusuri


Pt decor:
- capsuni
- fulgi de ciocolata alba
- 1 plic gelatina pentru tarte (tortenguss)



Se incalzeste cuptorul la 200 grade. Se topeste untul intro cratita mica sau la microunde. Se zdrobesc biscuitii. Peste ei se toarna untul topit, se amesteca, apoi se preseaza pe fundul unei tavi rotunde cu pereti detasabili, tapetata cu hartie de copt. Eu am facut intr-o tava cu diametrul de 26 cm.
Se da la cuptor 6 minute, apoi se lasa la racit.


Se pun ciocolata si laptele intr-un bol. Se topesc pe bain-marie sau in microunde. Se bat laolalta ricotta, frisca, zaharul si galbenusurile. Intr-un bol separat se bat albusurile.
Se amesteca compozitia cu ciocolata si cea cu ricotta, apoi se incorporeaza cu grija albusurile.
Cele 2 plicuri de gelatina se hidrateaza cu vreo 6-7 linguri de apa rece, selasa 10 minute sa se umfle, apoi se pune pe bain-marie pana se topeste gelatina.
Se incorporeaza gelatina in crema de branza.


Se ung marginile tavii cu un servetel de bucatarie imbibat cu ulei.


Si se toarna crema peste baza de biscuiti racita.


Se lasa la frigider cateva ore sau peste noapte. Eu am decorat cu capsuni si cu aschii de ciocolata alba, pe care le-am facut cu cutitul de curatat legume.
Am taiat capsunii in jumatate, apoi i-am scufundat pe fiecare in gelatina pentru tarte(din aceea transparenta nu rosie) preparata conform instructiunior de pe ambalaj.


Puteti insa decora cu ce fructe va plac sau chiar cu ciocolata.


Si un close-up, de bucurie ca aveam lumina naturala :P


Si cam asa arata feliuta :)


6 comentarii:

giovanna spunea...

super!!!

noi2 spunea...

multu, giovanna! was so yummyy!!

Gospodina de Criza spunea...

Si eu vreau o feliuta, asta inseamna ca trebuie sa o fac!

noi2 spunea...

O sa vrei mai mult de o feliuta :P sa o faci, mai ales ca de acum vin capsunii nostri buni si aromati ;)

ionela spunea...

VAI DAR CE TORT MINUNAT , CA TOATE TORTURILE TALE DE ALTFEL!

noi2 spunea...

multumesc, e si delicios ;)

Trimiteți un comentariu

Contact

Pentru torturi la comanda :
0769 280 509

Torturi si prajituri

Flori cu stil

Foto-video

Persoane interesate






Toate retetele sunt pe Petitchef