Tarta cu spanac si telemea


Am lipsit cateva zile, am fost plecati in Germania. Nu a fost o excursie de fun, ci de nevoie, deci am ajuns acasa rupti de oboseala dupa vreo 2500 de km de condus, cu doar cateva ore de pauza. Razvi a condus majoritatea drumului, eu doar cand el chiar nu mai putea. Somn...nu mai zic. Oricum, am reusit sa mergem si la cumparaturi putin, am cumparat multe chestii si din nou am regretat ca stam in Romania... Am gasit lucruri incredibil de ieftine si calitative, diversitate mare (si am fost intr-un supermarket destul de micutz dintr-un orasel). Well, asta e. Ne conformam, ca n-avem ce face si speram la mai bine.
Si sa va povestesc de tarta acum.
Pana sa incep sa gatesc, nu imi placea spanacul. Nu mancam deloc, exceptie facand datile cand mama imi spunea ca daca mananc, o sa fiu rosie in obraji! Evident, asta se intampla la doar cativa ani, ulterior am descoperit ca exista blush, nu trebuie neaparat sa mananc spanac :P
Dar avand in vedere ca lui Razvi ii place, am gatit si spanac. Am descoperit intre timp si eu ca e chiar bun :P
Si fiindca in piete a aparut spanacul proaspat, am facut tarta asta. Reteta am luat-o dintr-o revista. Nu mai stiu din care, ca am cu sutele :D


Avem nevoie de:
- o foaie de aluat foietaj (eu folosesc doar Bella si sunt foarte incantata. Are gust foarte bun, creste frumos intotdeauna. Imi place de numa'!)
- 400 gr spanac
- 250 gr telemea
- 1 ceapa
- 3 oua
- 100 gr smantana
- 2 lingurite amidon
- sare, piper (daca e branza destul de sarata, nu mai e nevoie de sare)

Se curata spanacul, se spala si se opareste putin. Se lasa sa se scurga, se stoarce, apoi se toaca. Nu chiar asa marunt ca si pentru piure,mai grosier. Se toaca ceapa si se caleste in cateva linguri de ulei. Se adauga si spanacul si se calesc impreuna putin.


Se amesteca ouale batute cu branza rasa, smantana si amidonul. Jumatate din compozitie se amesteca cu spanacul si ceapa.
Foietajul se pune intr-o tava de tarta sau de tort (eu am pus in tava de tort cu diametrul de 26 cm.) Se toarna compozitia cu spanac, si peste turnam si compozitia simpla de oua, branza si smantana.



Dam la cuptorul incins la 200 de grade pana se rumeneste frumos foietajul.


Noi am servit cu o salata asortata. A fost o cina foarte, foarte buna!



3 comentarii:

giovanna spunea...

super retetta asta. si eu fac tarte din aceatsea sarate multe su fel si feld e umpluturi. cu ce am prin casa. eu fac aluat fraged la ele. sunt super bune. mi-ai facut o pofta....

noi2 spunea...

Giovanna, si mie imi place mult si cu aluat fraged, dar Razvi vad ca le prefera cu foietaj. Oricum sunt bune, sigur am sa mai fac :)

furnicuta boscodina spunea...

ai nevoie de o musca-n lapte? eu pic oricum :)

stii de campania"sfoara-n tara"? no , ca am ridicat-o si la rangul de campanie . esenta: gospodinele din blogosfera isi fac cadouri. Ce , cum , unde si cum gasesti pe blogul meu la categoria "d'ale boscodinelor- sfoara-n tara". daca iti face placere , te asteptam cu bratele deschise. O zi superba si scuze pentru bruiaj :)

Trimiteți un comentariu

Contact

Pentru torturi la comanda :
0769 280 509

Torturi si prajituri

Flori cu stil

Foto-video

Persoane interesate






Toate retetele sunt pe Petitchef