Amandine

Daca ar fi sa mergem la cofetarie, amandinele ar fi prima (sau poate a 2-a) alegere. Deci...ne plac foarte mult! Si pentru ca am gasit reteta asta pe net, am zis sa incerc si eu sa fac acasa (desi nu ma asteptam la prea multe).

Si...surpriza! Rezultatul e foarte asemanator cu amandinele de la cofe.


Pentru blat avem nevoie de :
- 6 oua
- 200 gr zahar
- 30 ml apa
- 30 ml ulei
- 20 gr cacao
- 8 linguri faina

Se separa albusurile de galbenusuri si albusurile se bat spuma tare. E important ca albusurile sa fie batute tare, ca sa creasca blatul la copt.

Frecam galbenusurile cu uleiul.

La albusuri incorporam si zaharul, galbenusurile cu uleiul si apa(se amesteca cu mixerul la viteza mica).

Se amesteca cacaoa cu faina si se adauga in compozitie, amestecand cu o lingura(nu cu mixerul) de sus in jos.

Tapetam o tava cu unt, faina si apoi hartie de copt.

Adaugam compozitia in tava si nivelam cu o lingura.

Dam la cuptorul preincalzit cam 25 de minute, la foc mediu.

Intre imp pregatim siropul din :

-300 ml apa

-2 plicuri capucino(cu rom de preferinta)

-200 gr zahar

-1 esenta de rom

Punem toate ingredientele intr-o oala mai mica si punem pe foc. Dupa ce incepe sa fiarba mai lasam 2 minute, luam siropul de pe foc si il lasam la racit.

Crema:

-3 galbenusuri

-150 gr zahar pudra

-1 pachet margarina (de 250 de grame-lasata cu cateva ore inainte la temperatura camerei)

-3 linguri cacao

Mixam margarina la viteza mare aprox. 5 minute. Adaugam zaharul pudra, galbenusurile si cacaoa si mai mixam pana se topeste zaharul.

Trecem acum la asamblare.

Blatul il taiem in 2 jumatati.

Luam primul blat,il insiropam bine, adaugam crema, nivelam, iar apoi punem si cel de-al doilea blat si il insiropam bine si pe acesta.
Dam prajitura la frigider cam 1 ora, pana crema se intareste si apoi o taiem bucati (mie mi-au iesit 15 amandine, dar o puteti portiona cat de mic sau de mare vreti)



Deasupra am pus un plic de glazura „Decor”, de la Dr. Oetker, pe care o preparam conform intructiunilor de pe plic.
Turnam pe fiecare bucata glazura, astfel incat sa curga si pe margini (ca sa arate ca alea de la cofe :D ) si peste un „mot” de frisca.


1 comentarii:

Stela spunea...

Alexandra draga,am facut amandinele si au iesit...perfect!Nu vad nici o deosebire fata de cele de la cofe...Si mie mi-au iesit tot 15 buc.dar data viitoare cred ca le voi face intr-o tava mai mare ca sa fie,,amandinute,,.Multumesc mult pt reteta!

Trimiteți un comentariu

Contact

Pentru torturi la comanda :
0769 280 509

Torturi si prajituri

Flori cu stil

Foto-video

Persoane interesate