Peste cu cartofi natur si sos de iaurt

Mancarea asta e foarte simplu de facut. Combinatia de arome insa, e dementiala, deci poate fi o idee pentru un pranz sau o cina, cand nu ai chef sa stai mult prin bucatarie sa gatesti chestii complicate.
Avem nevoie de urmatoarele:
- aprox. 600 grame file de salau de Nil(se poate folosi orice alt peste; noi faceam cu rechin, dar e mult mai bun cu salau, chiar daca e putin mai scump)
- cartofi curatati si taiati cubulete
- 1 iaurt
- 3-4 linguri faina
- 1 lamaie
- condimente pentru peste
- "Let's dip verdeata" (condimente pentru sosuri din iaurt; cred ca sunt de la Fuchs)
- verdeturi uscate (patrunjel, leustean, marar, etc)


Punem cartofii la fiert in apa cu sare.
Pregatim mai intai sosul din iaurt si verdeturi + plicul de "Let's dip verdeata" si il dam la frigider pana in momentul servirii, ca sa se intrepatrunda aromele.



Taiem pestele bucati si il dam prin faina si le prajim in ulei incins, la foc mediu, pana capata o culoare aurie. Cand sunt gata,le scoatem si le punem pe o hartie absorbanta.


Scurgem cartofii fierti de apa, ii punem in farfurie si presaram putina verdeata peste ei.
Peste pestele prajit se stoarcea zeama de lamaie.
Se serveste cu sosul de iaurt, pe care il turnam peste cartofii natur.



Simplu si absolut delicios!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Contact

Pentru torturi la comanda :
0769 280 509

Torturi si prajituri

Flori cu stil

Foto-video

Persoane interesate






Toate retetele sunt pe Petitchef