"Gratin" de mamaliga

Noi, romanii nu ne putem lauda cu foarte multe preparate traditionale. Pana si vestitele sarmale, de care suntem asa de mandri, sunt turcesti. In schimb mamaliga chiar cred ca ne apartine in totalitate.Tin minte ca bunicul numea mamaliga asta pe straturi "mamaliga cu paturi", doar ca aceea se facea cu un singur tip de branza, cu slanina si mamaliga era o idee mai moale.

Ceea ce am facut de data asta se poate numi cu succes gratin!

Avem nevoie de :
- 200 gr branza de burduf
- 200 gr telemea
- 200 gr bacon (sau kaizer sau sunculita)
- 150 gr smantana
- o bucatica de unt
- aprox 300 gr faina de malai


Se face mai intai o malaiga putin mai tare si se rastoarna pe un fund de lemn.


Prajim baconul in putin unt.


Ungem o tava de yena (sau orice alta tava mai inalta) cu unt si incepem sa asamblam : un strat de mamaliga, un strat de branza de burduf, un strat de telemea si unul de bacon.
Continuam asa pana sus, iar pe ultimul strat de mamaliga punem unul de branza de burduf si deasupra smantana.


Dam la cuptor pana se rumeneste deasupra.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Contact

Pentru torturi la comanda :
0769 280 509

Torturi si prajituri

Flori cu stil

Foto-video

Persoane interesate






Toate retetele sunt pe Petitchef