Cheesecake cu ciocolata



CHEESECAKE!!! Nu cred ca mai are nevoie de vreo introducere, dar mentionez ca americanii sunt cei mai mari fani cheesecake. E clar insa, ca a inceput sa cucereasca tot mai multe teritorii. Si ca sa se inteleaga foarte bine cat e de valoroasa si apreciata, trebuie neaparat vizionat episodul asta din "2 Stupid Dogs" :D Stiu ei ce stiu, cheesecake ruuulz!!
Exista o multitudine de variante: cu ciocolata, cu fructe, cu frisca. Reteta asta eu am luat-o din Good Food si am modificat-o putin, ca sa iasa chocolate cheesecake, dom'le, ca si in "2 Stupid Dogs" :)


Ne trebuiesc:
- 250 gr biscuiti digestivi
- 100 gr unt
- 600 gr crema de branza (gen Philadelphia; eu am avut Exquisa, ideea e sa scrie pe ea soft cheese) - alegeti o crema de branza de calitate, chiar daca e mai scumpa merita!
- 200 ml smantana dulce pentru frisca
- 100 gr zahar pudra(daca va place mai dulce, mai puteti pune)
- 3 pliculete zahar vanilat
- 1 plic si jumatate gelatina
- 100 gr ciocolata + 4 linguri frisca lichida
- fructe pentru decor (eu am pus struguri taiati in jumatate. In poza apare si un borcan de gem de piersici cu care intentionam la inceput sa fac un jeleu, dar am renuntat)


Zdrobim biscuitii in robot sau daca nu aveti robot, puneti biscuitii intr-o punga si ii zdrobiti cu sucitorul.


Topim untul. Punem biscuitii intr-un bol si turnam untul peste ei.


Amestecam pana cand biscutii sunt acoperiti integral.


Tapetam o tava rotunda cu pereti detasabili(diametrul de 24 de cm) cu hartie de copt. Rasturnam biscuitii in forma si apasam deasupra cu putere pentru a obtine un strat uniform. Eu am facut operatiunea asta cu mana. Lasam la frigider o ora ca sa se intareasca.


Se aseaza intr-un bol branza, zaharul pudra, zahar vanilat si se bat cu mixerul pana la omogenizare. Gustati si mai adaugati zahar daca nu e destul de dulce pentru gustul vostru. Adaugam si smanatana si se amesteca in continuare cateva minute.


Dizolvam gelatina in jumatate de pahar de apa, lasam cateva minute si apoi punem pe bain-marie pana se dizolva (atentie, sa nu fiarba fiindca isi pierde proprietatile). O adaugam in compozitia de branza. O sa rezulte un amestec aproape lichid, pe care il turnam in tava, peste blatul de biscuiti. Lasam la frigider cel putin 6 ore sau peste noapte. Scoatem apoi peretii formei.




Preparam glazura. Topim ciocolata cu frisca lichida pe bain-marie si o turnam peste prajitura.



Decoram dupa preferinte sau lasam asa simplu. DELICIOUS!!




1 comentarii:

Petronela spunea...

Trebuie sa fie ceva DIVIN...sant un mare fan de cheesecake-uri in toate variantele...Asta ma atrage in mod deosebit!!!!
Ma bucur ca am descoperit blogul tau.
Pe curand si o dumineca placuta!!!

Trimiteți un comentariu

Contact

Pentru torturi la comanda :
0769 280 509

Torturi si prajituri

Flori cu stil

Foto-video

Persoane interesate






Toate retetele sunt pe Petitchef