Ciorba de perisoare
Nu cred ca exista roman care sa nu fi mancat macar o data ciorba de perisoare. Ce-i drept, in opinia mea, e una dintre cele mai bune ciorbe. Exista o gramada de retete, evident. Eu asta o stiu de la mama si mi se pare una dintre cele mai bune pe care le-am mancat.
Avem deci nevoie de:
- 500 gr carne tocata
- 2 morcovi
- 2 patrunjei (radacina)
- o gulie
- 3 cepe (2 pentru ciorba si una pentru perisoare)
- un sfert de telina
- un ardei
- un pastarnac mic
- un ou
- 2 linguri de orez
- 2 linguri leustean uscat (daca aveti proaspat e si mai bine)
- jumatate plic bors magic
Taiem ceapa si ardeiul marunt si restul legumelor le dam pe razatoare ("tehnica" asta o folosea mama cand eu am inceput sa aleg legumele din ciorba, daca va plac mai mari, le puteti taia si pe ele cubulete)
In 5 linguri de ulei calim ceapa si ardeiul aproximativ 3-4 minute, adaugam si restul legumelor,mai calim un minut, adaugam jumatate de cana de apa si le mai lasam la inabusit cateva minute.
Ne ocupam de perisoare. Tocam marunt ceapa. Amestecam carnea tocata cu oul, ceapa si orezul. Asezonam cu sare si piper si amestecam pana se omogenizeaza. Formam bilute de marimea unei nuci si le punem in ciorba. Lasam sa fiarba la foc mic 1 ora - 1 ora si jumatate.
Cand e aproape gata, adaugam leusteanul. La sfarsit punem si borsul, sare, vegeta si piper si mai dam cateva clocote. Se serveste cu smantana.
01:47
|
Etichete:
Supe si ciorbe
|
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Contact
Pentru torturi la comanda :
0769 280 509
Lista mea de bloguri
Arhivă blog
-
▼
2009
(54)
-
▼
octombrie
(17)
- Chocolate Chip and Walnuts Muffins
- Cheesecake cu ciocolata
- Ciorba de perisoare
- Snitel milanez
- Budinca de cartofi cu ciuperci
- Pachetele cu branza la cuptor
- Tocanita cu perisoare de pui
- Pizza
- Tort diplomat
- Muffins cu portocale
- Lasagna
- Pui marocan
- Tomato, Cheese & Oregano Muffins
- Curry de pui cu arahide
- Biscuiti cu lavanda
- Purcel cu sos de struguri
- "Gratin" de mamaliga
- ► septembrie (7)
-
▼
octombrie
(17)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu