Pui marocan


Marocul a fost pentru noi o experienta "de neuitat", in adevaratul sens al cuvantului. Am ramas impresionati de o gramada de lucruri acolo, printre ele si bucataria marocana. Ne mai amintim si acum de brochettele de miel, sau de omleta plina de arome care noua nu o sa ne iese niciodata asa cum o facea nenea din Fes. Sau de ficateii cu ceapa si orez in lipie, care erau pentru ei un fel de pleskavita. Sau de primul tajine, extraordinar de bun, mancat intr-un local pe care poate nu dadeai doi bani. Anyway, marocanii si aromele lor ne-au intrat la suflet. Asa ca atunci cand am dat de reteta asta, stiam clar ca o sa iasa ceva delicios. Si indeed, mancarea asta e clar printre preferatele noastre.
Pentru mancarea asta avem nevoie de :
- 6 pulpe de pui (am folosit un piept mare si 4 pulpe dezosate)
- 2 lamai medii
- 3 lingurite de chimen
- 3 catei de usturoi mari sau 5-6 mai micuti
- 4 linguri ulei de masline
- vreo 20 de masline verzi
- un varf de lingurita boia dulce
- sare, piper
- sos de rosii pentru servit (optional)


Pregatim mai intai marinata : intr-un bol amestecam bine sucul de la lamai cu chimenul, boiaua, usturoiul pisat, uleiul de masline si maslinele, sare si piper. Punem carnea intr-un alt bol si turnam peste marinata. Agitam bolul astfel incat sosul sa patrunda uniform puiul si lasam la frigider 2 ore.


Scoatem puiul de la frigider, punem bucatile de carne intr-o tava si turnam peste marinata ramasa. Dam la cuptor aprox. 50 de minute.


Maslinele la cuptor, impreuna cu toate aromele din sos sunt absolut extraordinare! Noi am servit cu cartofi gratinati, dar merge la fel de bine cu niste cartofi la cuptor simpli.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Contact

Pentru torturi la comanda :
0769 280 509

Torturi si prajituri

Flori cu stil

Foto-video

Persoane interesate






Toate retetele sunt pe Petitchef