Tocanita cu perisoare de pui
Ingrediente:
- 1 ceapa mare
- jumatate de ardei gras rosu mare
- 1 morcov
- 4 linguri de boabe de porumb
- 2 rosii coapte decojite (eu am folosit vreo 14 cherry)
- 1 lingura bulion
- 2 linguri ulei
- sare, piper
Pentru perisoare:
- 500 gr pulpe de pui dezosate
- 1 ceapa
- 1 ou
- 2 catei de usturoi
- patrunjel verde
- marar verde
- sare, piper, vegeta
Tocam carnea de pui, amestecam cu ceapa si verdeata, ambele taiate marunt, cu usturoiul zdrobit si cu oul (eu le-am bagat pe toate la robot). Se asezoneaza cu sare si piper.
Se modeleaza cu mana inmuiata in apa niste perisoare rotunde, care se prajesc in ulei incins. Cand sunt rumene, se scot si se pastreaza la cald (intr-o farfurie acoperita cu folie de aluminiu).
Separat, taiem ceapa si ardeiul marunt, iar morcovul il dam pe razatoarea mare.
Le calim in cele 2 linuri de ulei, adaugam 2-3 linguri de apa si mai lasam pe foc pana se inmoaie. Adaugam boabele de porumb, rosiile taiate marunt si 100 ml apa. Lasam sa fiarba la foc mic 15 minute. Saram si piperam dupa gust. Punem apoi si perisoarele si bulionul.
Turnam compozitia intr-un vas termorezistent (sau daca cratita in care am facut tocanita, rezista la cuptor o lasam acolo) si dam la cuptor pentru 15 minute, la foc mare. Noi am servit cu piure de cartofi. Foarte bun!
19:56
|
Etichete:
Mancaruri cu carne de pui
|
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Contact
Pentru torturi la comanda :
0769 280 509
Lista mea de bloguri
Arhivă blog
-
▼
2009
(54)
-
▼
octombrie
(17)
- Chocolate Chip and Walnuts Muffins
- Cheesecake cu ciocolata
- Ciorba de perisoare
- Snitel milanez
- Budinca de cartofi cu ciuperci
- Pachetele cu branza la cuptor
- Tocanita cu perisoare de pui
- Pizza
- Tort diplomat
- Muffins cu portocale
- Lasagna
- Pui marocan
- Tomato, Cheese & Oregano Muffins
- Curry de pui cu arahide
- Biscuiti cu lavanda
- Purcel cu sos de struguri
- "Gratin" de mamaliga
- ► septembrie (7)
-
▼
octombrie
(17)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu