Lasagna



Exista foarte multe variante de lasagna, insa am ales sa fac una dintre cele mai des intalnite . Cu sos bolognese si sos bechamel.

Avem nevoie de:
- foi de lasagna
- cascaval(aprox 250 gr)
- unt pentru uns
- sos bolognese
- sos bechamel


Preparam mai intai sosul bolognese, pentru care ne trebuiesc:
- 400 gr carne tocata (am folosit amestec vita + porc)
- 500 gr rosii decojite (am avut cherry)
- 250 gr passata
- 3 linguri ulei de masline
- o ceapa
- un morcov
- 3-4 catei mici usturoi
- piper, sare, salvie, rozmarin


Vreau sa spun ceva legat de rosiile decojite. Le gasiti in orice supermarket, la conserva. Insa macar acum cat inca se mai gasesc pe piata rosii de gradina, eu zic ca mai bine le faceti acasa.
Puneti apa intr-o oala si puneti-o la fiert. Cand incepe sa clocoteasca, puneti rosiile(carora in prealabil le-ati facut o crestatura mica) si lasatile cateva minute. Aparent, e munca de chinez batran sa decojesti juma' de kil de cherry, dar merge foarte repede. Cu rosiile normale clar e si mai rapid. Au gust incomparabil mai bun decat cele la conserva! Parerea mea...
Rosiile decojite le taiem cubulete(la mine nu a fost cazul, ca erau mici).
Tocam ceapa marunt, morcovul il dam pe razatoarea mare, pisam usturoiul si le punem la calit in cele 3 linguri de ulei de masline incins. Adaugam carnea, lasam sa se prajeasca. Adaugam si rosiile, apoi passata. Lasam pe foc pana scade. Se condimenteaza cu sare, piper, salvie si rozmarin.




Sosul bechamel:
- 4 linguri de unt
- 4 linguri faina
- 500 ml lapte
- 1 lingura parmezan(sau cascaval, daca nu aveti parmezan)
- sare, piper, nucsoara


Se topeste untul, dupa care se adauga faina. Se stinge cu lapte putin cate putin si se amesteca incontinuu. Cand e gata se dauga si parmezanul, sare, piper si nucsoara.


Trecem acum la asamblare. Se unge o tava de yena cu unt.
Se pune un strat de lasagna, unul de sos bechamel, unul de sos bolognese si unul de cascaval ras. Se repeta asezarea pe straturi. Pe ultimul strat de lasagna se pune doar sos bechamel si cateva bucati de unt din loc in loc.


Se da la cuptor pentru 45 - 50 de minute.


Pofta buna!


1 comentarii:

Anonim spunea...

sunteti varza,lasagna habar nu aveti sa faceti,ca sa nu mai zic de paste,pizza,etc.Cred ca va pricepeti mai bine foto si web design.
In primul rand ce vreti voi sa prezentati este lasagna bolognese,nu lasagna asa la modul general.
Sosul bolognese se face cu vin,usturoiul nu are ce cauta acolo,verdeata se pune doar frunze de busuioc,cantitatile la ingrediente trebuie sa fie exacte si tot secretul sosului consta in faptul ca se fierbe la foc mic cam aprox.3 ore,numai asa reusesti sa ajungi la gustul de bolognese.
sosul bechamel, trebuie sa respectati cu sfintenie proportiile,sa lucrati cu cantitati exacte,piperul nu are ce cauta aici si nici parmezanul.

Trimiteți un comentariu

Contact

Pentru torturi la comanda :
0769 280 509

Torturi si prajituri

Flori cu stil

Foto-video

Persoane interesate






Toate retetele sunt pe Petitchef