Snitel milanez



Povestea snitelului a inceput in nordul Italiei, insa acesta a fost repede adoptat si desavarsit de austrieci. A devenit apoi foarte popular in mai toate tarile europene...si nu numai. Nu cred ca exista restaurant in meniul caruia sa nu se gaseasca celebrul "snitel" si nici casa in care sa nu se prepare. Reteta asta e putin diferita de reteta clasica, dar mult mai buna, zic eu.
Avem nevoie de:
- 500 gr piept de pui feliat
- 50 gr faina
- 2 oua
- 80 gr pesmet
- 2-3 catei de usturoi
- 100 gr cascaval ras
- 3 lingurite patrunjel uscat
- condimente


Radem cascavalul si pisam usturoiul. Intr-o farfurie amestecam pesmetul cu cascavalul ras, cu usturoiul si cu patrunjelul.



Batem ouale si condimentam bucatile de carne. Fiecare bucata o dam prin faina, ou si amestecul de pesmet si cascaval. Intro tigaie incingem ulei si prajim snitelele la foc mediu spre mic, pana capata o culoare aurie.



Se serveste cu orice garnitura va place. Noi am servit cu budinca de cartofi cu ciuperci.



E prima oara cand fac snitelul altfel decat cel traditional si pot spune ca e mult mai bun! Se simt aromele de patrunjel si usturoi discret...delicios!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Contact

Pentru torturi la comanda :
0769 280 509

Torturi si prajituri

Flori cu stil

Foto-video

Persoane interesate






Toate retetele sunt pe Petitchef