Curry de pui cu arahide


"Curry - este numele generic adoptat in Occident pentru a descrie o serie de mancaruri elaborate cu un amestec de condimente tipic bucatariilor asiatice. Numele a fost popularizat de catre colonii britanici in India si era utlizat pentru a descrie o serie de mancaruri locale cu sos. Cuvantul curry deriva din "kari" insemnand "sos", in tamil. De fapt cuvantul este foarte putin utilizat in India, unde se prefera denumiri locale, dintre care cea mai cunoscuta este "massala", care inseamna "amestec".
Ingrediente: cmpozitia si proportia condimentelor utilizate variaza. Cu toate acestea se poate spune ca un curry contine in general : ghimbir, usturoi, ceapa, coriandru, cardamom, chimen, scortisora, curcuma, ardei iute, fenicul, asafoetida, cuisoare, sare, seminte de mustar, etc. " - sursa :Wikipedia

Am pus definitia curry-ului de pe wikipedia, pentru a nu se confunda cu condimentul cu acelasi nume (care e o combinatie de mirodeniile mai sus mentionate), pe care il gasim prin supermarketuri. Pe scurt, curry-ul e un fel de tocanita asiatica, cu condimente specifice.
Avem deci nevoie de :
- aprox 700 gr piept de pui
- 1 ardei iute
- 1/2 deget radacina de ghimbir proaspat
- 3-4 catei de usturoi mici (sau 2 mari)
- 1 buchetel coriandru (evident nu am gasit proaspat, deci am macinat boabe si am pus 1/2 lingurita)
- 5 linguri unt de arahide
- 150 ml supa de pui (facuta din 1/2 cub knorr)
- 200 gr iaurt gras (de oaie sau de bivolita - am gasit de la napolact)


Taiem pieptul de pui cubulete. Tocam ardeiul iute marunt, ghimbirul il dam pe razatoare, la fel si usturoiul, le amestecam si adaugam si coriandrul.



Incingem 3 linguri de ulei intr-o tigaie si punem pieptul de pui. Cand este rumenit pe ambele parti, adaugam untul de arahide,supa si iaurtul. Amestecam pana se omogenizeaza si apoi adaugam si pasta de ghimbir, usturoi, ardei iute si coriandru. Mai lasam cateva minute pana puiul se patrunde,iar sosul se ingroasa.


Se serveste cu orez. Noi am servit cu orez brun integral :D



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Contact

Pentru torturi la comanda :
0769 280 509

Torturi si prajituri

Flori cu stil

Foto-video

Persoane interesate






Toate retetele sunt pe Petitchef