Specialitate turceasca:varza cu carne la cuptor


Reteta urmatoare e tot de pe meleagurile turcesti.
Combinatia de ingrediente este una delicioasa si rafinata, varza si carnea calindu-se in unt, ceea ce ii da o savore deosebita.
Avem nevoie de urmatoarele(pentru 6 portii):
-800 gr varza alba
-100 gr unt
-200 ml supa(preparata dintr-un cub knorr cu aroma de vita)
-4 cepe
-400 gr carne tocata
-300 ml bulion
-3 oua
-200 ml smantana
-200 gr telemea sau feta



Se toaca varza si o ceapa. Se incing 50 gr unt si se caleste putin ceapa dupa care se adauga si varza.




Se adauga 100 ml din supa pregatitia din cubul knorr, se acopera si se lasa sa se inabuse cam 20 min.

Se toaca restul cepelor si se calesc in restul de unt.
Se adauga carnea tocata si se prajeste circa 10 minute,pana se faramiteaza. Se sareaza si se pipereaza dupa gust.
Se incinge cuptorul.


Restul de supa se amesteca impreuna cu jumatate din cantitatea de bulion.
Se bat ouale, la care se adauga smantana si restul de bulion, sare si piper.
Branza se faramiteaza cu furculita.




Se unge o tava de yena(sau alta tava mai inalta) cu unt si se aseaza mai intai varza si mai apoi carnea tocata.
Se torna peste zeama de rosii, se presara branza faramitata si se toarna peste compozitia de oua.



Se coace la cuptor pana se formeaza o crusta aurie/maronie.

Se serveste cu mamaligutza(pe care am turnat-o fierbinte in castronele clatite cu apa rece si apoi le-am rasturnat).

DELICIOS!
Pofta buna!

3 comentarii:

Anonim spunea...

hmmm...de porc carnea?
;)

noi2 spunea...

Reteta originala e cu carne de vita sau de oaie. Am facut cu porc fiindca e mai la indemana...noi nu mancam carne de oaie de obicei, dar la ce arome avea mancarea asta, cred ca se potriveste cel mai bine.

Anonim spunea...

sunteti tari rau de tot...cami cornea! va salut.

Trimiteți un comentariu

Contact

Pentru torturi la comanda :
0769 280 509

Torturi si prajituri

Flori cu stil

Foto-video

Persoane interesate






Toate retetele sunt pe Petitchef