Pui asian style


Nu am stiut cum sa numesc mancarea asta, fiindca nu am facut-o dupa o reteta anume, am pus cam ce ne place, doar ca am facut-o in stil asiatic, la foc iute si cu sos de soia. Avem neoie de:
- 500 gr piept de pui sau pulpe dezosate
- 3 fire ceapa verde
- 1 ardei gras rosu
- 1 ardei gras galben
- 1 morcov maricel
- 300 gr ciuperci
- sos de soia
- 1 lingurita si jumatate de amidon


Taiem carnea fasiute, o asezam intr-un bol si turnam sos de soia peste ea. Omogenizam, astfel incat sa fie toata carnea acoperita cu sos. Dam la frigider pentru 30 min - 1 ora. Intre timp, curatam ciupercile si le oparim putin. Apoi taiem toate legumele julien.



Cand a expirat timpul de stat la frig, prajim carnea intr-o tigaie teflonata (sau wok daca aveti) in cateva linguri de ulei de masline. Cand e prajita, o scoatem pe o farfurie si o tinem la cald. In grasimea ramasa calim legumele cateva minute, adaugam carnea, amestecam, adaugam 2-3 linguri sos de soia(sau dupa gust, daca va place mai mult mai puteti pune) si 3-4 linguri de apa. Oprim focul si adaugam amidonul. Omogenizam si condimentam dupa gust.



Servim cu orez.



5 comentarii:

Anonim spunea...

foarte bun, felicitari pentru blog

noi2 spunea...

multumim, multumim! :D

Anonim spunea...

Nu inteleg de ce romanii fac mancaruri asiatice sau in stil asiatic si prajesc carnea si legumele in ULEI DE MASLINE (acest ulei nu se gaseste in zonele SE ale Asiei!). Puteti combina orice ingrediente din bucataria asiatica ca sa faceti orice fel de retete dar folositi va rog ingredientele specifice zonei!!!
Nu dati vina pe "vrem sa experimentam"!

Anonim spunea...

As mai adauga:
Daca nu aveti ulei de alune (folosit in Asia) folositi cu mare incredere uleiul de floarea soarelui! Uleiul trebuie sa fie "insipid"!

angie spunea...

am facut si eu reteta asta!!! e super delicioasa! felicitari!! si multumesc pt insiratie :)

Trimiteți un comentariu

Contact

Pentru torturi la comanda :
0769 280 509

Torturi si prajituri

Flori cu stil

Foto-video

Persoane interesate