Special Guest : Tata - Paella de marisco


Ne-am gandit ca ar fi fain sa facem o rubrica speciala cu special guests. In cadrul careia o sa avem invitati de tot felul : prieteni, rude sau chiar oameni pe care ii intalnim pe unde umblam si reusim sa ii surprindem facand de mancare.
Primul "invitat" e tatal meu. Cu ani in urma, tata a luat drumul strainatatii, la fel ca multi alti romani care voiau sa castige niste bani in plus. A fost mai intai in Germania, apoi in Spania. De voie, de nevoie, a trebuit sa invete sa isi faca singur de mancare. Din Spania a venit cu o destul de vasta experienta culinara, sa zic asa. Mancarea lor traditionala e, se stie, paella. Sunt evident o multime de retete, se poate face cu fructe de mare, carne de pui etc.
De Craciun, tata s-a oferit sa ne faca paella cu fructe de mare (marisco), ca sa fie mai deosebit. Desi evident ca erau si sarmale, friptura, ciorba dar de alea nu s-a atins nimeni :D
Mai intai faceti cunostiinta cu bucatarul :


Si acum sa ne apucam de treaba. Cantitatile sunt aproximative, ai mei nu au cantar, ca le-as fi canarit. Avem nevoie de:
- 150 gr creveti decorticati(astia stiu cat au ca erau in punga)
- 2 maini de midii
- o mana inele de calamar
- o ceapa
- un morcov
- 2 maini de orez cu bob lung
- 3-4 catei de usturoi
- sofran (tata a folosit cub, pe care l-am adus noi din Maroc :D )
- sare, piper, vegeta
- cateva linguri ulei de masline


Tocam ceapa si morcovul si le punem la calit in 3-4 linguri de ulei de masline. Punem si cateii de usturoi intregi. Adaugam crevetii si calamarul si mai prajim cateva minute. Adaugam si orezul, amestecam de cateva ori in cratita si adaugam apa cat sa acopere totul.


Adaugam si scoicile, condimentam, punem sofranul si lasam sa fiarba pana scade apa. Un lucru foarte important e ca NU trebuie amestecat deloc in paella pana e gata.



Intre timp facem sosul asa : Pisam 4-5 catei de usturoi, punem vegeta si cateva picaturi de ulei (de susan in cazul asta) si amestecam bine. Adaugam 2-3 linguri de iaurt si 3 linguri de smantana.




Servim paella cu sosul de usturoi.
Zice tata ca de obicei se pun fasii lungi de ardei peste paella, dar el nu a avut.
Nu stiu daca asa se face paella in mod traditional, asa a invatat tata sa faca in Spania. Oricum, e nebunie, pe cuvant!



7 comentarii:

Judy (Erzsébet Iudith Fat) spunea...

O bunatate paella asta!!!Fur reteta!!!

Anonim spunea...

eu mi-as face o afacere din ce stiti voi:D

felicitari!
se vede ca aveti pasiune pentru mancare (eu la fel:)) doar ca nu sunt la fel de inventiv ca voi in acest domeniu)

noi2 spunea...

Multumim dar sa nu crezi ca stim atatea :) Suntem si noi la inceput. Si afacerea...poate o sa fie si ea la un moment dat. Hope so!

Marcela S. spunea...

Congratulations on the blog! Only better.

noi2 spunea...

thanks, Marcela! :)

Anonim spunea...

salut armonia si devotamentu din familie:)...respect pentru TATA:)
FLo

giovanna spunea...

favorita mea!
doar ca noi o facem ca si in Valencia, diferita de a tatului tau. dar ma gandesc ca la fel de buna.
super blogul! am vazut ca avem pasiuni comune:)
happy caking:)

Trimiteți un comentariu

Contact

Pentru torturi la comanda :
0769 280 509

Torturi si prajituri

Flori cu stil

Foto-video

Persoane interesate






Toate retetele sunt pe Petitchef