Bab gulyas


Cel mai bun gulyas l-am mancat, unde altundeva, decat la Budapesta. Era asa de iute, ca la fiecare 2 guri trebuia sa iei una de apa :D. Si de cate ori avem ocazia sa ne delectam cu un gulyas la ceaun, nu ratam ocazia. Ce-i drept, aroma unuia facut la ceaun nu se compara cu cel facut pe aragaz, dar si asta e foarte, foarte bun!
Avem nevoie de:
- 500 de grame fasole uscata boabe (lasata cu o seara inainte la inmuiat in apa)
- 500 de grame carne de porc pentru gulyas
- jumatate de ciolan mic (doar pentru aroma)
- 1 ardei
- 2 cepe mari
- 1 morcov
- 3-4 rosii curatate de pielita
- boia dulce
- boia iute
- chimen macinat
- sare, vegeta, piper


Taiem ceapa si ardeiul marunt, rosiile cubulete si morcovul il dam pe razatoarea mare. Intr-o oala mare (5 litri) calim in 4 linguri de ulei ceapa 2 minute, apoi adaugam ardeiul si morcovul si calim impreuna pana se inmoaie, cateva minute. Adaugam rosiile, apoi 4 lingurite de boia dulce si una de boia iute. Lasam putin sa se prajeasca impreuna (nu mult fiindca se arde boiaua) si stingem cu jumatate de cana de apa.




Adaugam carnea.


Adaugam 3 litri de apa, punem si ciolanul si fasolea si lasam sa fiarba la foc mic pana este fiarta fasolea (vreo 2 ore). Gustam din cand in cand sa verificam. Cand este aproape gata, punem sare, piper, vegeta si 3 lingurite de chimen macinat. Puteti sa mai puneti apa daca iese prea groasa. Ideea e sa nu fie totusi ciorba, ci o idee mai gros.



Pofta buna! :)



1 comentarii:

Anonim spunea...

arata foarte bine imbietor dar ceea ce nu inteleg de ce isi schimba culoarea la urma.Rosul acela i-ti lasa gura apa.

Trimiteți un comentariu

Contact

Pentru torturi la comanda :
0769 280 509

Torturi si prajituri

Flori cu stil

Foto-video

Persoane interesate






Toate retetele sunt pe Petitchef