Cartofi umpluti


Simplu de facut, repede si deliciosi, cartofii astia pot fi atat felul principal sau pot fi foarte bine serviti pe post de gustare calda(sau chiar si rece) la un party, de exemplu. Avem nevoie de:
- 6 cartofi potrivit de mari si aproximativ de aceeasi marime, fierti in coaja
- o ceapa
- jumatate de ardei
- 200 gr kaizer sau bacon (sau ceva sunculita, dar mai grasa)
- 200 gr sunculita taraneasca (fara asa multa grasime)
- 100 gr cascaval
- o conserva mica de ciuperci
- 125 gr mozzarella


Taiem kaizerul cubulete, ceapa si ardeiul ii tocam marunt. Punem kaizerul la prajit intr-o tigaie teflonata, fara ulei (o sa se topeasca din grasimea lui). Cand e aproape prajit, adaugam ceapa si ardeiul si mai lasam cateva minute sa se caleasca impreuna. Adaugam apoi un sfert de cana de apa, sa se inabuse legumele. Cand apa a scazut, adaugam sunculita si apoi ciupercile. Lasam la racit.




Curatam cartofii de coaja si ii taiem in 2, pe lungime. Scobim miezul fiecarui cartof cu ajutorul unei lingurite.



Pana am executat operatiunea "scobit cartofi", umplutura s-a racit, deci adaugam cascavalul ras pe razatoare. Omogenizam.


Umplem cartofii cu aceasta compozitie si ii punem intr-o tava unsa cu unt. Peste fiecare cartof asezam o felie de mozzarella si peste presaram oregano.



Dam la cuptorul preincalzit vreo 10-15 min, la foc mare, pana se topeste mozzarella si se rumeneste putin.




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Contact

Pentru torturi la comanda :
0769 280 509

Torturi si prajituri

Flori cu stil

Foto-video

Persoane interesate






Toate retetele sunt pe Petitchef